Makaroonilaatikko
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
(2 valkosipulinkynttä)
2 rkl vehnäjauhoja
tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
400 g makarooneja
8 dl lihalientä
Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit. Lisää jauhot ja sekoita. Mausta seos tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Sekoita vuoassa keittämättömät makaroonit ja jauhelihaseos, kaada lihaliemi seoksen päälle. Paista 200 °C:ssa n. 35 min kannen tai folion alla. Päälle voi halutessaan laittaa juustoraastetta.
Kuopuksen lempiruokaa ovat ehdottomasti nuudelit. Kastikkeella ja lisukkeilla ei niin väliä kunhan niiden kanssa vaan on tarjolla nuudeleita. Tämä nuudelipata valmistuu myös kädenkäänteessä, jos käyttää pakastevihanneksia, valmiita suikaleita sekä valmista kastiketta. Parempaa toki tulee tuoreista vihanneksista, mutta joskus nopeus on valttia.
Nuudelipata
n. 350 g marinoimattomia broilerisuikaleita
1 pss wokkivihanneksia
1 pss osteri-kevätsipulikastiketta (Wok'n roll)
kalakastiketta
2 "laattaa" pikanuudeleita (Ezy-cook)
Kiehauta n. litra vettä ja kaada se nuudeleiden päälle. Anna nuudeleiden olla vedessä kunnes ne ovat pehmenneet. Ruskista broilerisuikaleet ja siirrä ne sivuun odottamaan. Paista wokkivihannekset, lisää joukkoon broileri, kastike ja valutetut nuudelit. Mausta kalakastikkeella. Jos on aikaa, sulata wokkivihannekset etukäteen ja valuttaa niistä ylimääräinen neste pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti