keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Vietnamilainen kana-katkarapusalaatti

Tämän kana-katkarapusalaatin ohjeen olen saanut joskus vuosia vuosia sitten Stockan herkun vietnamilaisten tuotteiden maistiaisista. Pari viikkoa sitten viikonlopun lastensa kanssa kyläilemässä ollut ystäväni toivoi tätä lauantai-illan murkinaksi. Ulkonäöllä tämä salaatti ei komeile, mutta maku on sitäkin parempi. Pieni (tai vähän suurempi) ripaus tuoretta korianteria ei olisi ollut pahitteeksi, mutkun se puska jäi sinne kaupan hyllyyn. Syksy on muuten parasta aikaa tehdä tätä salaattia, talvella kun kyssäkaalit tuppaavat oleman aika nahkeita ja mauttomia, sesonki ruokaa siis.
 
 
Vietnamilainen kanakatkarapu-salaatti
 
1 pss keskikokoisia tai suuria katkarapuja
n. 200 g maustamattomia broilerifileitä
n. 50 g pähkinöitä
1 sipuli
2 porkkanaa
1 kyssäkaali
öljyä
 
kastike
n. yhden sitruunan mehu
1 dl vettä
1/2 dl kalakastiketta
1 tuore chili
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tummaa sokeria
 
Valmista ensin kastike. Sekoita keskenään sitruunamehu, vesi, kalakastike ja sokeri. Hienonna chili ja valkosipuli ja lisää seokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria, sitruunamehua tai kalakastiketta. Kastike saa olla vahvan makuista.
 
Paista kanafileet kokonaisina. Anna jäähtyä hetki ja paloittele suht pieniksi suupaloiksi. Ripottele päälle vähän suolaa. Kuori ja paloittele kyssäkaali, porkkanat ja sipuli. Paista ensin porkkanat, sitten sipulit. Lisää joukkoon kyssäkaali, katkaravut, broilerin palat ja pähkinät. Paista niin kauan, että loputkin ainekset juuri ja juuri lämpenevät. Tarjoile kastikkeen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Voi että, en ole varmaan koskaan syönyt kyssäkaalia! Tuo puute pitäisi korjata pikimmiten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kyllä pitää :). Mun mielestä kyssäkaali on parhaimmillaan raakana. Maku muistuttaa makeaa lanttua, mutta rakenne on rapsakampi ja "höttöisempi".

      Poista
  2. Huippua, resepti tuli kuin tilauksesta! Olen nimittäin jo muutamana päivänä miettinyt kyssäkaalta ja yhtenä iltana ihan ääneen puhunut siitä. En nimittäin minäkään ole ikinä sitä syönyt, ja mietiskelin, että miten ja missä sitä voisi käyttää. Ajatustenlukija :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa, kerrankin onnistuin tekemään postauksen, joka osui ja uppos jollekin :). Tuon kastikkeen makuyhdistelmä on jotenkin sellainen, että voin syödä salaattia niin kauan, että kulho on tyhjä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...