keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Paikka kaikelle tarpeelliselle

Jo viime kesänä suunnittelimme miehen kanssa terassillemme varastokomeroa, jossa voisi säilyttää kaikenlaista pientä ja vähän isompaakin puutarha- ja grillaushommiin liittyvää tavaraa. Terassin teko oli kuitenkin tälle perheelle niin suuri ponnistus, että komero jäi ajatuksen asteelle. Alkukesällä insipiraatio sitten iski ja komeron kehikko alkoi hiljalleen syntyä. "Piirrustukset syntyivät sitä mukaan, kun homma eteni ja tukeva runko saatiinkin aikaan. Suurinta päänvaivaa tuottivat ovet ja niiden saranat. Rautakaupan saranaosastolla kun näet valinnanvaraa riittää ja asiaan vihkiytymättömälle valinta on kaikkea muuta kuin helppoa. Pienen säätämisen jälkeen ovetkin saatiin paikalleen (kaikille komerontekijöille tiedoksi, vaimon ja naapurin miehen neuvoja kannattaa aina noudattaa oviasioissa, säästyy säätämiseltä). Jonkin verran jouduin hakemaan puutavaraa kaupasta, mutta suurin osa oli edellisenä vuonna tehdystä julkisivujen uusimisesta yli jäänyttä materiaalia, jonka luvan kanssa keräsin talteen. Siis kierrätystä parhaimmillaan!
 

 

Komeron "tyttöjen puolella" on paikka meikäläisen oksasaksille, leikkureille, multanyssyköille, lannotteille ja ruukuille sekä "poikien puolella" paikka briketeille, hiilille, sytytysnesteelle ja muulle grillaustilpehöörille. Nuo kuvat on muuten otettu noin kuukausi komeron valmistumisen jälkeen ilma ihmeempiä järjestelyoperaatioita ja tavarat ovat edelleen niille suunnitelluilla paikoilla (ja niitä on siis käytettykin siinä välissä). Kyllä nyt kelepaa. 
 
Naapuriapua parhaimmillaan
Ennen komeron rakentamista terassi sai uuden harmaan sävyn pintaansa. Sudin pinnan kahteen kertaan Tikkurilan sävytetyllä Valtti-puuöljyllä. Sävynä oli muistaakseni 5088 Turve. Terassin ilme muuttui kyllä aika paljon parempaan suuntaan, kuten ennen ja jälkeen kuvista voi havaita.
 

 
 

6 kommenttia:

 1. Tumma terassi on tosi hyvännäköinen! Näppärän varaston teitte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :). Tykätään tuosta kopperosta itsekin, pysyy tavarat edes jonkinlaisessa järjestyksessä.

   Poista
 2. Ihanalle näyttää tumma terassi, itsellenikin sitä olen miettinyt. Pysyykö tumma miten hyvin puhtaana, näkyykö lika häiritsevästi?

  VastaaPoista
 3. Kyllähän tuossa siitepöly ja männyn roskat näkyy, mutta ei varmasti yhtä hyvin kuin mustassa. Kuluminen ei näy ehkä ihan niin räikeästi kuin esim. tumman ruskeassa tai mustassa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...