keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Lomatunnelmissa

Uusi työ ja talviloma ovat hieman haitanneet blogin päivittämistä. Loma vietettiin tänäkin vuonna perinteiseen tapaan Pyhätunturin maisemissa.Tällä kertaa saimme seuraksemme laskettelusta innostuneen ystäväperheen, joten melkein koko loma menikin rinteitä kolutessa. Meidän perheen nuorinkin jäsen pysyi menossa mukana aina ennen kuin päiväunet kutsuivat, joten toiveikkaana odottelen tulevien talvien rinnepäiviä koko perheen voimin.Päivällä ruokailu oli kovin roskaruokavoittoista, mutta iltaisin nautittiin jo aiemmin hyviksi havaittuja uunissa lähes itsekseen valmistuvia herkkuja, karjalanpaistia, revittyä possua ja rosvopaistia. Ja pitihän sitä poronkäristystäkin tehdä, Lapissa kun oltiin. Simppeliä ja hyvää!Poronkäristys (n. 6 hengelle)

n. 1 kg poron paistia tai lapaa
voita
1/2 tölkki lageria
suolaa

Veistä jäisestä lihakimpaleesta ohuita lastuja. Ruskista voita valurautapadassa ja lisää lihalastuja sitä mukaa, kun saat niitä leikattua. Lisää olut ja mausta suolalla. Jos liha on mureaa on käristys valmista heti, mutta jos käytät esim. lapaa anna hautua kannen alla vähintään tunti. Tarjoile perunamuusin ja puolukkahillon tai -survoksen kera.

Käristyksen päälle käytiin vielä ulkona paistamassa lättyjä ulkotulilla. Mitenkä kaikki ulkona laitettu ja syöty ruoka onkin niin hyvää?

2 kommenttia:

 1. Olipa ihana loma, tänä vuonna säätkin suosi. Pyhä on kiva paikka,ei olla kyllä oltu 10 vuoteen, joskus oltiin useampana vuonna peräkkäin....aina tammikuun helteillä...

  Ensi keväänä ehkä pitäisi testata Ylläs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo säät oli hyvät ja rinteet aivan huippukunnossa. Tänä vuonna tuli tutuksi myös kaikenmaailman metsäreitit, oikkarit ja oikkareiden oikkarit, hauskaa sekin :).

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...