maanantai 12. joulukuuta 2011

Pillimehua ja Hello Kitty -kakkua

Viime lauantaina vietettiin kuopuksen 3-vuotissynttäreitä viime vuodesta viisastuneena hieman etuajassa. Näin juhlat eivät menneet päällekäin koulujen joulujuhlien kanssa ja itsellekin jäi vähän enemmän paukkuja tulevaan jouluruokien valmistusrupeamaan. Päivänsankarilla oli selvät sävelet tarjoilujen suhteen: Hello Kitty -kakku ja pillimehua (jota myös toivottiin ja saatiin lahjaksi). Sankarin toiveet toteutettiin, mutta varttuneemmalle juhlaväelle laitoin pöytään myös suolaista tarjottavaa.Ystäväni Mia leipoi taas ihania sämpylöitä, joilla herkuteltiin myös vappuna esikoisen kemuissa. Sämpylöiden kanssa oli tarjolla neljää erilaista tahnaa/kastiketta. Skordalian ja porkkanatahnan ohjeet olen saanut työkaveriltani joskus tämän vuosituhannen alussa ja toimivat edelleen. Valkosipulipikkelssiä nautittiin myös viime jouluna (vieläkään en saanut lupaa salaisen reseptin paljastamiseen) ja tapenaden reseptin nappasin hesarin ruokasivuilta. Lisäksi pöydästä löytyi isänpäivänä hyväksi havaittuja balsamico-marinoituja papuja ja broileri-pastasalaattia.


Taas tuli havaittua, että kakkujen teko ei ole minun juttu. Pohjat tein Kinuskikissa ohjeilla (sokerikakku ja mehevä suklaakakku). Täytteeksi Kitty-kakkuun tuli mustikka- ja mansikkatahnaa ja päälle valmista vaahtokarkkimassaa. Supermakeaa, mutta ei kuitenkaan niin makeaa kuin pelkäsin. Tähän väliin täytyy vielä mainita, että onnistuin tekemään ehkä elämäni ensimmäisen lätsähtämättömän sokerikakkupohjan, onnistumisen avaimina luultavasti huoneenlämpöiset kananmunat.  Mehevä suklaakakku oli taas kaikkea muuta kuin mehevä, koska en kostuttanut sitä tarpeeksi. Lisäksi voin todeta, että mustaherukka ei todellakaan sovi tämän kakun täytteeksi. tosin tuskin kenelläkään tulisi mieleen laittaa mustaherukkaa tämän kakun väliin. Ensi kerralla, kun kakkujen teko tulee taas ajankohtaiseksi, taidan kääntytä Kaisan Cafen puoleen, heiltä kun saa nykyään täysin maidottomia kakkuja.
Kitty-fanille leivoin vielä viime kesänä asuntomessuilta ostamallani kissanpäämuotilla teemaan sopivat pikkuleivät. Tarkoituksena oli väkertää pikkuleipiin jonkinlaiset rusetit, mutta yllättäen aika loppui kesken. No, hyvin tekivät kauppansa ilman rusettejakin.Reseptejä laitan erillisissä postauksissa vielä tällä viikolla, lupaan. Nyt ei enää riitä energia kirjoittamiseen.

4 kommenttia:

 1. Tarjoilut olivat oikein onnistuneet! Itse olen eri mieltä siitä herukasta kakun välissä. Minusta se maistui hauskan kirpakalle, mikä oli mukavaa vaihtelua perinteisiin übermakeisiin kakkuihin. Kirsikka voisi toimia siinä myös hyvin.

  VastaaPoista
 2. Oi mitä herkkuja! Ja miten kauniitakin vielä!

  VastaaPoista
 3. Herukkahan periaatteessa toimii ihan hyvin suklaan kanssa. Vähättelet ihan turhaan sokerileipurin ominaisuuksiasi, näkisit minun kakkuni ;-)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kannustuksesta :). Ulkonäkö näissä kakuissa olikin mielestäni ihan ok, mutta maku, hmm, vähän mielenkintoinen. Moni kakku päältä kaunis vai miten se nyt menikään ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...