Skordaliá
2 keitettyä perunaa jäähdytettynä
8-10 siivua kuivahtanutta valkoista leipää
8-10 valkosipulinkynttä
2 dl oliiviöljyä
3/4 dl viinietikkaa
(vettä 1-3 rkl)
1 tl suolaa
1-2 rkl saksanpähkinöitä tai
2 rkl auringonkukan siemeniä
Upota leipäviipaleet reilusti veteen likoamaan. Kuori perunat ja valkosipulinkynnet ja laita sekoitusastiaan perunoiden ja valkosipuleiden joukkoon. Muusaa tehosekoittajalla. Jos massa tarttuu teriin kiinni tai muuttuu liisterimäiseksi, lisää vettä ja öljyä. Kun massa on tasaista, kaada loput öljystä ja viinietikasta vuorotellen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku, lisää suola.
Tämä annos on aika reilu ja jos pöydässä on tarjolla muutakin, puolikas annos riittää hyvin.
Porkkanatahna
750 g porkkanoita
1 l vettä
1/2 tl suolaa
30-50 g makeaa chilikastiketta
jauhettua muskottipähkinää
Keitä kuoritut ja pieniksi pilkotut porkkanat kypsiksi. Kaada keitinliemi pois ja soseuta karkeaksi seokseksi. Mausta chilikastikkeella ja muskottipähkinällä.
Tapenade
2 dl kalamataoliiveja
2 rkl kapriksia
1 ruukku tuoretta basilikaa
2–3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
Poista oliiveista kivet tarvittaessa. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.
NAM.
VastaaPoistaSkröödepöödeä ja tapenadea voisit tehdä, kun tulet Ouluun :) Kurkkaa spostilootaan!
Niin ja valkosipulisalaisuutta tietysti myöskin.
VastaaPoistaSpostiloota tsekattu :). Täytyy vielä tehdä vähän tiedusteluja ennen kuin varaan lennot.
VastaaPoista