tiistai 2. elokuuta 2011

Kukkakaali-juustokeitto

Tämä kukkakaalikeitto on pitkäaikainen suosikkini. Resepti on peräisin Kodin kuvalehden julkaisemasta "Kodin parhaat keitot" -kirjasta. Pidän keitosta, koska kukkakaali ei tässä muutu tunkkaisen makuiseksi, johtuen luultavasti lyhyestä keittoajasta ja siittä ettei keittoon laiteta lainkaan tavallista sipulia. Loistava kesäruoka, josta lapsetkin pitävät.





Kukkakaali-juustokeitto

1 iso kukkakaali
2 porkkanaa
2-4 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
n. 8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 tl kuivattua basilikaa tai kourallinen tuoretta
100 g mustaa Koskelaskijaa


Paloittele kukkakaali, viipaloi kuoritut porkkanat ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä ja kuullota valkosipuli. Lisää kukkakaali, porkkanat, kuullota hetki. Lisää sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Murenna mukaan liemikuutio ja basilika. Jos käytät tuoretta basilikaa, lisää se vasta juuri ennen tarjoilua. Anna ainesten kiehua, kunne ovat sopivan kypsiä. Lisää loppuvaiheessa mukaan sulatejuusto ja anna liueta. Tarkista maku ja tarjoile hyvän leivän kera.

5 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostava ja näyttävä keitto. Sieppaan ohjeen heti mukaani ja teen tätä lähipäivinä, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Tein tätä ja oli taivaallisen hyvää! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Keitto meinaa kyllä viedä kielen mennessään. Kerran yksi lapsi kiitti tästä keitosta ja huokaisi, että se maisui ihan karkilta :).

    VastaaPoista
  4. Kokeilin ohjettasi, tuli mahtavan hyvää! Kiitos Marja!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...