perjantai 20. toukokuuta 2011

Jo joutui armas aika...

Tällä viikolla vietettiin molempien lasten päiväkotiryhmien kevätjuhlia ja jostain taas kumpusi pakottava tarve tehdä tädeille muistamiset omin pikku kätösin. Aluksi suunnitelmissa oli tehdä neulotut tiskirätit, mutta en keksinyt niiden kaveriksi mitään teemaan sopivaa pientä kivaa. Puolen litran Fairy pullo olisi ollut ehkä vähän liiankin käytännöllinen ja krouvi.

Eeräältä Menitan vierailulta tarttui mukaan Veera pellavalankaa, josta aloin suunnitella pesukintaitaiden tekoa. Googlailun tulos valmiiden ohjeiden suhteen oli todella laiha, joten malli piti keksiä omasta päästä. Parin prototyypin jälkeen homma alkoi sujua ja tein sarjatyönä seitsenän kinnasta. Sen verran monta toistoa tein pesukintaasta, että voisin jopa kirjoittaa siitä ohjeen tänne blogiin, jos jotakuta kiinnostaa.

Lankaa oli tarjolla montaa eri väriä, mutta tämä luonnonvärinen oli kaikkein karkein ja näin ollen sopi parhaiten pesukintaan materiaaliksi. Kannattaa käydä katsomassa värejä Lappajärven värjäämön sivuilta.Pesukinnas

Malli: oma
Lanka: Veera pellavalanka (tex 240x4)
Menekki: n. 1/2 kg vyyhdistä tein 7 kinnasta
ja lankaa jäi vielä ainakin yhteen kintaaaseen

Pakettiin laitoin mukaan herkullisen värisen ja hajuisen puolukka- tai tyrnipalasaippuan. Saippuat ostin Dermoshopista, jolle saippuat valmistaa Vaasan Aito Saippua Oy.

Yllä olevista kuvista huomaa muuten hyvin miten erilaista aamu- ja iltavalo on. Ylempi kuva on otettu aamuseitsemältä ja alempi iltakuudelta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...