keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Porsaankyljykset valkosipulikastikkeessa

Tätä reseptiä on tullut testattua jo muutamaan otteeseen, mutta vasta viimeisimmällä kerralla oli kaikki reseptissä olleet ainekset saatavilla. Ilman viiniä kastikkeesta jäi todella puuttumaan se jokin ja ulkofile ei ollut lähellekään niin mehukasta kuin kyljykset. Viimeisimmällä kerralla lopputulos oli ehdottomasti paras, suosittelen siis noudattamaan reseptiä. Valkosipuleja voi laittaa vielä enemmänkin, muuten saattaa tulla kiista kuka saa viimeisen herkkupalan.
 
 

Porsaankyljykset valkosipulikastikkeessa
 
6 porsaankyljystä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
suolaa ja pippuria
2 - 2,5 dl punaviiniä
n. 1,5 dl lihalientä
1 laakerinlehti
1 rkl balsamicoa
18 valkosipulinkynttä kuorittuna
1 rkl voita

Kuumenna öljy ja voi valurautapannussa tai muussa paksupohjaisessa paistinpannussa. Suolaa ja pippuroi kyljykset molemmilta puolilta ja ruskista ne kuumalla pannulla kauniin kullanruskeiksi, n. 2 min per puoli. Ota kyljykset pois pannulta ja laita lautaselle odottamaan.
 
Pienennä lämpöä ja laita kokonaiset valkosipulinkynnet pannulle. Pyörittele valkosipulinkynsiä reilu 5 min kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Kaada punaviini pannulle ja lisää joukkoon laakerinlehti. Anna nesteen kiehua kasaan sekoitellen, lisää lämpöä tarvittaessa. Keitä kastiketta niin kauan kunnes se on suht paksua.
 
Sekoita joukkoon lihaliemi (voit lisätä nestettä tarvittaessa), laita kyljykset takaisin pannuun ja järjestele ne niin, että ne uivat liemessä. Anna kyljyksien kypsyä muutama minuutti ja kaada sitten joukkoon balsamico. Heiluttele pannua niin, että balsamico sekoittuu ja jatka kypsennystä muutama minuutti tai niin kauan, että kyljykset ovat kypsiä.
 
Ota kyljykset pannulta vielä kerran ja anna kastikkeen keittyä vielä kokoon niin, että se on oikein paksua ja valkosipulinkynnet ovat pehmeitä. Lisää ruokalusikallinen voita ja mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla. Asettele kyljykset tarjoiluvadille ja kaada kastike valkosipulinkynsineen päivineen kyljysten päälle. Tarjoile esim. vihreän salaatin kanssa. Varaa päytään myös vaaleaa leipää kastikerippeiden nauttimiseen, jos pidät lautasten nuolemista liian brutaalina touhuna.
 
 

 

11 kommenttia:

  1. Näyttää juuri siltä, että joutuisin nuolemaan lautasen! Sinulta pukkaa nyt ihan jatkuvalla syötöllä reseptejä, jotka on ihan pakko toteuttaa täälläkin. Siispä kiitän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ne reseptit paranee, kun niitä vähän panttaa ;).

      Poista
  2. Nam, mikä ohje :) oikein ihanaa juhannusta sinulle.

    VastaaPoista
  3. Nyt on kyllä ohje minun makuuni, olen suuri valkosipulifani :) oikein makoisaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kastike on kyllä ihan törkeän hyvää ja ne pehmeät viiniä imeneet kynnet... Kannattaa kokeilla :)

      Poista
  4. Kuvassa on niin ihanan näköinen balsamicossa karamellisoitunut kyljys, että vesi tulvii kielelle, ei pelkästään herahda!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten kun kuvaan lisää tuoksun, on tulva väistämätön :)

      Poista
  5. Possua olen tehnyt useastikin innostuttuani haudutetuista ruoista, mutta possunkyljyksiä en ole syönyt aikoihin. Juhannuksena niitä muisteltiin lapsuuden herkkuruokana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidetaan olla samaa ikäluokkaa, sillä kyljykset kuului myös minu lapsuuden herkkuruokiin :)

      Poista
  6. Tämä oli aivan huippua. Tein porsaanulkofileestä ja lisäsin vähän timjamia kastikkeeseen. Aivan loistavaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...