tiistai 2. heinäkuuta 2013

Juhannuksen ruokakekkerit

Ennen kuin raportoin viime viikonlopun ruokabloggaajien kokoontumisajoista, täytyy esitellä juhannuksen ruokakekkerit lähinnä kuvien välityksellä. Paikalla oli taas liuta serkuksia ja pikkuserkuksia plus pari karvakuonoa, jotka eivät ainakaan ulkonäkönsä puolesta ole sukua toisilleen.
 
 
Aattona käytiin perinteiden mukaan juhannustorilla. Kaikki pullat ja muut leivonnaiset oli jo myyty, kun pääsimme paikalle. Mukaan tarttui kuitenkin kirppispöydästä Arabian muki, joka tulee jatkossa toimimaan grillaussoosikuppina. En voinut myöskään vastustaa kauniita ohuen ohuita juomalaseja, jotka toimivat oivallisesti mojito-laseina.
 
 
Juhannusjuhlien emäntä pyöräytti aattona aivan meilettömän hyvän omenapiirakan kaasu-uunissa (respect!) heitellen taikinan ainekset kulhoon ihan näppituntumalla. Päälle tulleet omenapalat pyöriteltiin sitruunamehussa, sitä täytyy kokeilla seuraavan kerran omppupiirakkaa leipoessa.
 

 
 
 
 
Heinolan Heilasta ostetusta jauhetusta naudan etuselästä tuli kyllä parhaat hampurilaispihvit ikinä. Lihan mausteena vain suolaa ja mustapippuria, mutta muita höysteitä sitäkin enemmän, kuten kuvasta näkyy. Paksut pihvit grillaattiin epäsuoralla lämmöllä n. 120 asteessa ja koska liha oli vasta jauhettua, pihvit uskalsi jättää medium plussiksi.
 

 
Jossain välissä ehti tulla taas nälkä ja grilliin laitettiin West Sharkin karitsa-, peura- ja kesämakkaroita. Makkarat syötiin hampurilaisista ylijääneiden sämpylöiden välissä.
 
 
Ribsejä tehtiin kahdella eri tapaa, tutulla Memphisin tyylillä ja udella suosikkireseptillä "Grandpa's barbecued pastramied ribs". Reseptin laitan jakoon kunhan ehdin.
 
 
 
 
Ihan näin seesteistä ei meno ollut koko juhannusta, mutta näitä hetkiä muistelen mielelläni, heh!
 
  


 


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Nanna, ruoka oli erittäin laadukasta, juttujen taso taas sieltä asteikon toisesta päästä. Mutta eikös se niin pisä ollakin juhannuksena tutulla porukalla juhlittaessa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...