Saimme eräänä kauniina keväisenä viikonloppuna kylään kokkipottilan Hannelen. Hannelen suosikkimakuja hiukan tietäen päivällispöytään valmistettiin vietnamilaisia wingsejä, jotka tarjoiltiin salaatinlehteen käärittyjen nuudeleiden, porkkanan, kevätsipulin ja hot-kastikkeen kanssa. Siivet haettiin Hakaniemen hallista puodista, jonka nimeä en tietenkään muista (edit. puoti oli Liha-Haka). Resepti löytyi The Barbeque Bible -kirjasta loistavan tarinan kera. Itse en ole mikään wingsien suuri ystävä, mutta nämä veivät kyllä kielen mennessään. Sama marinadi sopii varmasti muussakin muodossa olevalle broilerille.
Vietnamilaiset wingsit
1 - 1,5 kg broilerin siipiä
marinadi:
4 valkosipulinkynttä
0,6 dl hienonnettua shalottisipulia
n. 3 cm:n pala inkivääriä ohueksi siivutettuna
2 sitruunaruohon vartta paloiteltuna tai 1,5 rkl sitruunaruohotahnaa
2 rkl sokeria
0,8 dl kalakastiketta
3 rkl sitruunamehua
3 rkl öljyä
rouhittuja paahdettuja pähkinöitä
korianteria
Huuhdo siivet kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Tee jokaiseen siipeen veitsellä kaksi tai kolme syvää pistoa luuhun saakka.
Valmista marinadi. Laita valkosipuli, shalottisipuli, inkivääri, sitruunaruoho ja sokeri mortteliin ja hiero ainekset karkeaksi tahnaksi. Lisää kalakastike, sitruunamehu ja 1 rkl öljyä. Jos sinulla ei ole morttelia, voit tehdä tahnan myös leikkurilla tai blenderillä. Laita marinadi suureen kulhoon, lisää siivet ja sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja anna marinoitua vähintään 4 tuntia, mielellään 24 tuntia. Sekoita siipiä muutaman kerran marinoinnin aikana.
Kuumenna (hiili)grilli n. 200 °C:een. Kuivaa siivet, säilytä marinadi. Tässä vaiheessa siivet voi halutessaan seivästää varrastikkuihin. Sivele siivet jäljelle jääneellä 2 rkl öljyä. Kypsennä siivet suoralla tulella n. 15 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Sivele siipiä kypsennyksen aikana jäljelleejääneellä marinadilla. Älä kuitenkaan sivele marinadia viimeisen 3 minuutin aikana. Siirrä siivet tarjoiluastiaan ja sirottele niiden päälle pähkinärouhetta ja korianterisilppua.
Wingsit oli aivan mielettömän hyviä! Kiitos reseptistä ja kestitsemisestä!
VastaaPoistaEipä kestä :). Mukava, kun kävit ja meille saa kyllä tulla toistekin.
PoistaJopa näyttävät herkullisilta! Harvakseltaan siivet ovat meilläkään ruokalistalla, kun useimmiten ne lilluvat kaupan valmismarinadissa. Kun löytyy naturelsiipiä, niin niitä ostetaan. Seuraavan kerran maustan ne tällä tavalla. Grillin puuttuessa lykkään nämä uuniin.
VastaaPoistaUuni sopii varmasti myös hyvin ja grillivastuksella varustettu astetta paremmin :).
PoistaOnpas Hannelea hellitty, nämä menevät meilläkin testiin - ihan koko annos. Ilokseni olen huomannut, että maustamattomia on alkanut saada ihan perusmarketistakin.
VastaaPoistaSuosittelen! Alunperin ajattelin, että lihaa olis laittanut tuonne salaatinlehden sisään, mutta parempi näin :)
PoistaOnpa hyvän kuuloinen resepti.
VastaaPoistaLiha-Haka on hovihankkijamme, siltä ostamme makkara-ainekset ja haudutettavat possunpalat sekä häränhännät.
Meille tuo siipien hakureissu taisi olla ensimmäinen visiitti ja sen jälkeen ollaan käyty hakemassa ribbsejä. Normaalisti asioidaan Votkinilla. Sitten kun päästään makkaran tekoon niin täytyy tehdä uusi retki. Espoolaiselle Hakaniemen halli on näet ihan väärällä puolella kaupunkia ;)
Poista