torstai 24. marraskuuta 2011

Papu-jauhelihakeitto

Tämä keitto syntyi eräänä viikonloppuna nyhjää tyhjästä -periaatteella, kun perheelle piti taikoa lounas ja "joku" ei ollut muistanut kaupassa käydessään, että viikonloppunakin syödään lounasta. Pakastimesta löytyi onneksi jauhelihaa, jääkaapista paprikaa, sipulia ja perunoita sekä kuivamuonakaapista papupurkki ja paseerattua tomaattia. Aluksi ajattelin jättää perunan pois, mutta lasten mielestä keitto ei ole keitto ilman perunoita, joten puolipakolla ne sinne pilkoin. Ensi kerralla laitan kyllä isoja valkoisia papuja keittoon, ehkä ne saattaisivat upota lapsiin perunoina.




Papu-jauhelihakeitto

400 g naudan paistijauhelihaa
öljyä
1-2 sipulia
3-5 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 tlk paseerattua tomaattia
1-2 prk papuja
(perunoita)
vettä
(ruokokide)sokeria
suolaa
mustapippuria

Ruskista jauheliha. Kuullota tilkassa öljyä paloiteltu sipuli, valkosipuli ja paprika. Lisää paseerattu tomaatti, pavut, jauheliha ja halutessasi suht pieniksi paloitellut perunat. Lisää vettä sen verran, että keitosta tulee haluamasi paksuista. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna kiehua hiljalleen n. 1/2 tuntia.

5 kommenttia:

  1. Välillä kaapin pohjalta löytyy ihan aarteita. Näyttääpä hyvältä ja lämmittää varmasti tässä viimassa.

    VastaaPoista
  2. Isot valkoiset pavut tosiaan ajavat samaa asiaa kuin peruna keitossa, ovat ihanan pehmeitä ja imevät liemestä makua!

    VastaaPoista
  3. Campasimpukka, tiedätkö saakohan noita isoja valkoisia mistään kuivina? Säilykeversiot tuppaavat menemään aika äkkiä muhjuksi.

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköinen meksikolaisvaikutteinen keitto :) meidän versioon lisäisin ehkä vielä chiliä, lapsille ei ehkä niinkään tarpeellista ;)

    VastaaPoista
  5. Juu, chiliä ehdottomasti :). Pitäisikin pikkuhiljaa aloittaa jonkinlainen chilin siedätys noille lapsille.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...