maanantai 21. marraskuuta 2011

Kolmen naapurin illallinen

Joku aika sitten vietimme kahden naapuriperheen kanssa illalliskutsuja. Jottei kenenkään olisi tarvinnut viettää koko lauantaipäivää keittiössä, oli kukin perhe vastuussa yhdestä ruokalajista. Alkupalaksi nautimme balsamicosiirapilla maustettua tomaatti-mozzarellasalaattia sekä teriyaki-kanaa salaatti-mangopedillä. Pääruokana oli pekoni-vuohenjuustolohta ja basilikalla maustettua perunasosetta (suosikkireseptejäni melkein kymmenen vuoden takaa, huh, kylläpä aika rientää). Jälkiruokana herkuteltiin Kakkukeisareiden banaanisuklaakakulla, jonka myymälä löytyy muuten nykyään myös Lippulaivastakin.






Timpan teriyaki kana

teriyaki-kastike:
1 dl soijaa
1 dl miriniä
5 rkl ohuiksi siivutettua tuoretta inkivääriä
4 rkl ohuita valkosipulisiivuja
1 rkl fariinisokeria
 
n. 350 g broilerin fileitä
paahdettua seesaminsiemenöljyä
 
Valmista teriyaki-kastike. Laita kattilaan soija, mirini, inkivääri, valkosipuli ja fariinisokeri. Keihauta ja anna hautua n. 5 min.
 
Leikkaa broilerifilee ohuiksi paloiksi. Marinoi n. 1/2 tuntia pienessä tilkassa seesaminsiemenöljyä. Paista marinoidut broilerit. Kaada teriyaki-kastike broilerin päälle.

Tarjoile broileri esim. salaatti-mangopedillä ja koristele seesaminsiemenillä ja ruohosipulilla. Kaada kastike koko komeuden päälle. Tämä resepti sopii hyvin myös lohelle.


 
Pekoni-vuohenjuustolohi
(Glorian ruoka&viini talvi 02)
 
lohifilettä ruokailijoiden määrän mukaan
timjamia
notkeaa vuohenjuustoa
pekonia
 
Paloittele file 150 - 200 g paloiksi. Suikaloi pekoni ja ruskista pannussa. Mausta kala mustapippurilla ja timjamilla. Suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä sillä pekoni ja juusto ovat itsessään aika suolaisia. Itse laitoin kalan pintaan himpun verran suolaa, koska file oli aika paksu. Laita kalan päälle juustonokareita ja ripottele pinnalle pekonisilppua. Nosta kalat uunivuokaan tai pellille. Kypsennä paloja 225 asteisessa uunissa 10 -15 min. fileen paksuudesta riippuen, mutta varo kypsentämästä liikaa.
 
Basilikalla maustettu perunasose
 
jauhoisia perunoita
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 - 1 1/2 dl öljyä
suolaa
 
Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Perunoiden kypsyessä valmista basilikaöljy. Laita tehosekoittimeen tai sauvasekoittajan kulhoon basilika, öljy ja suola. Aja tasaiseksi seokseksi. Säästä osa perunoiden ketinvedestä. Survo perunat, sekoita joukkoon basilikaöljy ja keitinlientä. Lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...