lauantai 29. tammikuuta 2011

Perjantai-illan huumaa

Meidän perheellä on tapana perjantaisin käydä saunassa ja paistaa takassa makkaraa. Jos illanvieton aloitus venyy, sauna jätetään väliin ja keskitytään vain ruokailuun. Välillä tarjoiluun jaksaa panostaa vähän enemmän ja tehdä esim. broilerivartaita ja muistella samalla kesää. Näitä samaiset vartaat ovat nimittäin usein meidän perheen ruokalistalla kesällä leiriolosuhteissa. Vartaiden kaverina syödään usein vihreää salaattia tai vain valmiiksi paloiteltuja vihanneksia ja hedelmiä.Broilerivartaat

maustamattomia tai kevyesti suolattuja broilerin fileitä
 syöjien määrän mukaan
varrastikkuja

marinadi (sama kuin täällä)

3-4 valkosipulinkynttä
timjamia tai minttua
suolaa (tarvittaessa)
öljyä

Valmista marinadi. Hienonna valkosipulinkynnet, lisää öljy, suola ja timjami tai minttu. Leikkaa kukin file 3-4 pitkuliaiseen osaan, laita marinadin ja anna maustua mielellään yön yli, mutta muutama tuntikin riittää. Marinointi kannattaa tehdä kahdessa sisäkkäin laitetussa pakastepussissa astian sijaan. Näin marinadia ei tarvitse olla määrällisesti kovin paljon ja palat marinoituvat tasaisesti.

Pujottele broilerit vartaisiin pitkittäin siksak-muotoon ja paista halsterilla hiilloksella tai unissa grillivastusten alla. Vartaat kypsyvät yllättävän nopeasti, uunissa valmista tulee 225 °C:ssa vähän alle kymmenessä minuutissa vaikka vartaiden väri onkin ihan vaalea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...