Uusi vuosi meni kyläillessä ja ruuan osalta siis ilman omia ansioita. Kamerakin unohtui kotiin, joten kuviakaan ei niistä herkuista ole. Joulun ja uuden vuoden mässäilyjen jälkeen tekee mieli syödä vähän kevyemmin. Kananpojan jauhelihasta tehty kirkaslieminen keitto on suosikkini tällaisista "taviskeitoista", eroaa maultaan yllättävän paljon vastaavasta naudan jauhelihasta tehdystä keitosta.
Keitto kananpojan jauhelihasta
400 g kananpojan jauhelihaa
2-3 porkkanaa
pala lanttua
1-2 sipulia
6-8 perunaa
vettä
öljyä
maustepippuria
suolaa
Kuori ja pilko lanttu, porkkanat ja sipuli suht suuriksi paloiksi. Kuullota ne keittokattilassa pienessä tilkassa öljyä. Lisää mausteet ja vesi niin että ainekset peittyvät ja anna kiehua hiljalleen. Kuori ja pilko perunat, lisää kattilaan (lisää tarvittaessa vettä). Ruskista jauheliha pannulla ja lisää kattilaan. Anna kiehua niin kauan, että perunat ovat kypsiä.
Tässä keitossa ei suolan ja maustepippureiden lisäksi ole muita mausteita, koska joskus on mukava syödä ruokaa, joka maistuu itse aineksilta. Selleriä voi keittoon lisätä niin halutessaan, itse vaan en sitä vapaaehtoisesti ruokiini laita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti