perjantai 21. tammikuuta 2011

Kastiketta ja perunoita

Esikoinen marisee aika ajoin, että päiväkodissa on paljon parempaa ruokaa kuin kotona. Olen tietenkin kysellyt mitä se paljon parempi ruoka nyt sitten on. Vastaukseksi saa aika usein "kastiketta ja perunoita". Liian harvoin tulee tehtyä tällaista perusruokaa, mitä lapsetkin ilmeisesti arvostavat. Parasta kotiruokaa kirjasta löytyi taas oiva resepti tähän kategoriaan, stroganoff.




Stroganoff

400 g naudan paistia
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 rkl margariinia tai voita
5 dl vettä
1 tl suolaa
valkopippuria
1-2 tl sinappia
1 rkl tomaattipyrettä

suurus:
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä

lisäksi:
2 rkl smetanaa tai 1 dl Oatly tai GoGreen ruokakermaa
1 maustekurkku kuutioina

Leikkaa liha poikkisyin kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu, lisää rasva ja ruskista puolet lihapaloista kuumassa rasvassa käännellen. Siirrä lihat kattilaan. Lisää puolet vedestä pannun kautta kattilaan. Paista loput lihapalat samalla tavalla.

Lisää kattilaan sipuli ja mausteet. Hauduta kunnes lihapalat ovat kypsiä ja mureita. Kypsyminen kestää ainakin tunnin lihan mureudesta riippuen. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää seos kastikkeeseen. Hauduta vielä 5-10 min. Lisää lopuksi kastikkeeseen smetana tai kerma ja ripottele päälle maustekurkkukuutiot.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.





Kuvaajalla oli  taas niin nälkä, että ehti pilkkoa perunat ennen kuin muisti, että annoksesta piti ottaa kuvakin.

3 kommenttia:

  1. Perusruokaa. Ajatteles, silloin kun oltiin lapsia, oli peruna ja kastike sitä perusruokaa. Nykyisin sitä tehdään parisen kertaa vuodess ihan nostalgiamielessä.

    Mullakin on tuo Parasta kotiruokaa -kirja. Veljeltä saatu. Sieltä löytyy kätevästi (ja takuuvarmasti) kaikki perinteiset ohjeet - itse katson aina kaikkien juttujen paistolämpötilat kun niiden kanssa olen aina hukassa.

    VastaaPoista
  2. Piti siis sanoa tuohon alkuun, että se on hyvää perusruokaa. Miten lie jäänyt tuo lause hiemaan vajaaksi:)

    VastaaPoista
  3. Niinpä :). Enemmän pitäis harrastaa näitä peruskastikkeita. Jos tekis kerralla isomman satsin, niin vois laittaa osan pakastimeen. Viikolla ei tarttis muuta kuin perunat keittää ja valita pakastimesta sopiva kastike.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...