keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Avokado-aamiaisleipä

Sriracha-soosi on löytänyt vihdoin tiensä myös meidänkin talouteen. Jokin aika sitten Nanna ja Jonna hehkuttivat blogeissaan uppomunalla, avokadolla ja sriracha-soosilla ryyditettyjä leipiä, joten täytyihän minunkin niitä kokeilla. Uppomunan korvasin takuuvarmalla munaherkulla, valuvalla munakokkelilla. Munakokkelin alkuperäinen ohje löytyy täältä ja tyttären toiveesta tätä "vaahtomunakasta" tehdään harvase viikonloppuaamu. Suosittelen maistamaan tätä täydellistä munakokkelia myös maalaisleivän kanssa ilman muita lisukkeita.
 
 
Avokado-aamiaisleivät
(Oululaisen) ruispaloja
munakokkelia
avokadoja
voita
sriracha-kastiketta
 
Paahda ruispalat. Kuori ja viipaloi avokadot. Voitele paahdetut ruispalat kevyesti voilla, laita päälle munakokkelia ja avokadoviipaleet. Lirauta leipien päälle sriracha-kastiketta maun mukaan.
 
 
Munakokkeli
4 munaa
2 rkl voita
suolaa
 
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaisia hieman. Sulata 1 rkl voita keskilämmöllä pienessä paksupohjaisessa kattilassa.  Lisää valkuaiset ja sekoittele kokoajan kunnes seos on kypsää. Lisää 1 rkl voita ja keltuaiset. Sekoita muutama kerta ja mausta suolalla.

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää aamaisileivät täälläkin :) itse innostuin Nannan ja Jonnan esimerkistä kokeilemaan elämäni ensimmäisiä uppomunia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uppomunat on vielä kokeilematta. Pitäisköhän kokeilla ensin kelmun kanssa ;)

      Poista
  2. On nämä niin ihanat. Ja sun munakokkeli näyttää todella mehukkaalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakokkelia löytyy aamiaispöydästä, kun seuraavan kerran tuut yökylään :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...