sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Rotukarjailtamat

Pari viikkoa sitten minulla oli ilo osallistua Lihatukku Tammisen isännöimään iltaan, jossa saimme toimitusjohtaja Pasi Tammiselta rautaisannoksen tietoa heidän toiminnastaan ja tuotteistaan. Toki olen heidän tuotteitaan käyttänyt useita vuosia, mutta oli mukava kuulla tarinoita tuotteiden takaa. Soul kitchenin Anna on blogissaan vetänyt hyvin yhteen illan annin, käykäähän kurkkaamassa! Samaisesta postauksesta löytyy myös resepti ihanalle japanilaiselle BBQ-kastikkeelle.
 
 
 
Illan aika saimme siis tutustua Tammisen rotukarjatuotteisiin ihan konkreettisesti keittiömestari Mika Palosen johdolla. Illan päätteeksi saimme maistella paahtopaistia ja waldorfin salaattia, entrecotea päärynä-rucolasalaatin kera, marokkolaisia wallenbergejä sekä limousin-naudan ulkofilettä japanilaisen BBQ-kastikkeen kanssa.
 



 
 
Itse olin ryhmässä, joka valmisti entrecotea. Pelkän pannulla paistamisen sijaan lihaa kypsennettiin sous-vide-tekniikalla ennen paistamista. Noin kilon painoiset lihapalat puolitettiin, laitettiin vakuumiin ja 54 asteiseen vesihauteeseen noin 1 1/2 tunniksi. Hauteessa lillutetut lihapalat leikattiin vielä ronskeiksi pihveiksi ja pihveihin paistettiin kaunis ruskea pinta. Lisukkeena tarjoiltu päärynä-rucolasalaatti sopi todella hyvin lihan kanssa.

 
Päärynä-rucolasalaatti
 
omena-Dijon-vinegretti:
1/2 Granny Smith -omenaa
2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
3 rkl oliiviöljyä
4 rkl rypsiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
 
salaatti:
4 päärynää
rucolaa
vuonankaalia
punamangoldia
pinaattia
n. 1 dl sokeria
voita paistamista varten

Valmista vinegretti: Leikkaa omena pieniksi puolen sentin kuutioiksi. Sekoita muut ainekset ja laita kattilaan omenakuutioiden kanssa. Lämmitä, mutta älä keitä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kokoa salaatti: levitä rucola, vuonankaali, puna mangoldi ja pinaatti laakealle vadille. Kuori päärynät, leikkaa ne neljään osaan ja poista siemenkota. Sulata sokeri paistinpannulla ja kun se on saanut hieman väriä lisää päärynät ja hetken päästä voi  (Tässä kohtaa minulla on pieni blackout. Saamassamme reseptissä ei puhuta mitään sokerista, mutta sitä kuitenkin käytettiin, joten määrä on silkka arvaus). Paista päärynöihin kaunis karamellisoitu pinta. Lisää paistetut päärynät lämpimän vinegretin joukkoon, sekoita ja kaada seos salaattipedin päälle. Tarjoile heti, sillä salaatinlehdet nahistuvat nopeasti vinegretin happojen vaikutuksesta.
 

 
 

3 kommenttia:

  1. Desi on varmaan aika lähellä oikeaa arvausta.

    kiitos kivasta kokkailuseurasta!

    VastaaPoista
  2. Hitsi, kiitos tusta etrecottivinkistä vielä - voisin kokeilla sitä kotona. Oli se sen verta hyvää siellä paikan päällä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...