lauantai 24. maaliskuuta 2012

Maailman parasta mysliä

Mieheni on myslin suurkuluttaja, minä syön mysliä satunnaisesti, koska mielummin pistelen poskeeni ruisleipää aamiaisella ja iltapalalla. Melkeinpä kaikki kaupan kelvollisen makuiset ja mukavan suutuntuman omaavat myslit ovat hillittömiä kaloripommeja. Kalorien suhteen maltilliset myslit taas ovat melkein poikseuksetta ihan liian terveellisen makuisia ja kuivakoita.

Jokin aika sitten mieheni otti asiakseen tehdä itse mysliä juuri sellaisista aineksista kuin itse tykkää ja lopputulos oli myös minun makuuni. Tämän myslin kalorimäärästä ei ole mitään tietoa (kai sen jossain voisi laskea?), mutta makunautintoa saa jokaisen kalorin edestä ja  E-koodejakin on vähemmän. Plussaa on myös mukavan rapsakka rakenne. Maustamattoman jugurtin kanssa tämä on herkkua, eikä alla olevan ohjeen mukainen annos kauan kaapissa happane.




Jaakon mysli

2 dl isoja kaurahiutaleita (esim. Myllyn paras)
1 dl sesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
3/4 dl hunajaa
2 rkl öljyä
suolaa maun mukaan
n. 1 dl ruisinoita tai muita kuivahedelmiä

Sekoita kulhossa kaikki ainekset rusinoita lukuunottamatta. Tarkista suola. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda seosta n. 45 min 100 - 120 °C:ssa. Paahtoaikaa ja -lämpötilaa kannattaa tarkkailla ensimmäisellä kerralla. Säilytä mysli kannellisessa, mielellään ilmatiiviissä astiassa.



6 kommenttia:

  1. Itsetehty mysli on ihanaa! Mutta ainakin jos tykkää lisäillä mysliinsä sattumiksi reilummalla kädellä pähkinöitä, taitaa olla parempi jättää kalorit laskematta ;)

    VastaaPoista
  2. Pitäskin kokeilla tehdä mysliä itsekin. Kaupan mysleistä vain harvat on hyviä omaan makuun. Axan Glorius Premium on hyvää ja sitä tulee yleensä myös kotiin kannettua (http://www.axa.no/Vara-produkter/Flingor--musli/Glorius-Premium/)

    Jokunen aika sitten löysin myös kaupan (http://www.punnitse.fi/), jossa myydään paljon erilaisia pähkinöitä ja kaikenlaista mukavaa pikkupurtavaa. Sieltä saa myös erilaisia myslejä. Kannattaa tsekata jos ei ole jo tuttu paikka.

    VastaaPoista
  3. Itsetehdyt myslit on parhaita! Kaupan mysleistä on parhaita Sysmän luomumyslit.

    VastaaPoista
  4. Kiitokset kaikille kommenteista ja myslivinkeistä :). Täytyy laittaa korvan taakse.

    Unohdin tuossa tekstissä mainita, että pähkinät myslissä ei kuulu meidän perheen suosikkeihin ja niitähän on tungettu melkein kaikkiin kaupanmysleihin.

    VastaaPoista
  5. Ja miten helppoa myslin teko on! Saa varmasti mieleistänsä, kun valikoi itse aineet. Minä olen laittanut myös kuivattuja karpaloita, jotka ovat tosi hyvä myslissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaan satsiin täytyy laittaa karpaloita, ne on niin hyviä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...