maanantai 13. helmikuuta 2012

Aamiainen Hello Kittyn tyyliin

Hackmanin kierrätyskamppanjan innoittamana päätin vihdoin ja viimein hankkia induktioliedelle sopivan lettupannun ja yllättää perheen Hello Kitty -fanin pannukakkuaamiaisella (jokainen Hello Kitty -kirjoja lukenuthan tietää mitä kisu mieluiten aamiaisekseen nauttii). Vaan eipä Hackmanin valikoimaan kuulukaan pinnoitettua lettupannua, joka soveltuisi induktioliedelle. Stockmannilla käydessäni vedin myös vesiperän, kun en kuitenkaan n. 150 euroa halunnut pannuun investoida. Viimeiseksi keskustakierroksellani kävin Graniittitalon Anttilassa ja sieltä löytyikin hyvä pannu sopuhintaan.

Pannukakkutaikinan reseptin valinnassa luotin Pioneer Womaniin. Sivuilta löytyi simppeli resepti pannukakuille.


Täydelliset pannukakut

n. 7 dl (3 cups) + 2 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3 rkl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
4 3/4 dl (2 cups) (kaura)maitoa
2 isoa munaa
2 tl vaniljauutetta
4 rkl voita tai margariinia + vähän ekstraa
vaahterasiirappia

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita keskenään maito, kananmunat ja vaniljauute. Sekoita märät ainekset kuivien sekaan, sekoita varovasti niin, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Sulata voi ja lisää se taikinaan, sekoita varovasti. Paista pannulla kullanruskeita pannukakkuja ja tarjoa voin ja vaahterasiirapin kanssa.

Vaniljauutetta ei kaapistamme löytynyt, joten korvasin 2 rkl sokeria vaniljasokerilla. En tiedä tapahtuiko maitoa lisätessäni jokin mittavirhe, mutta taikina oli todella paksua ja lisäsin siihen ainakin 2 dl maitoa. Tuosta taikina-annoksesta syntyi pannukakku jos toinenkin, joten seuraavalla kerralla teen vain puolikkaan annoksen 4 hengen aamiaiselle.






Hello Kitty -fanikin oli tyytyväinen, kuten kuvista näkyy.






5 kommenttia:

  1. Ihanasti kohosivat, herkun näköisiä!

    VastaaPoista
  2. Mulla lässähtää yleensä kaikki kakut ja sämpylät, mutta ilmeisesti 3 ruokalusikallisen leivinjauheannostuksella minäkään en pysty epäonnistumaan ;). Niin ja herkkuja kyllä olivat.

    VastaaPoista
  3. Tosta paksuudesta. USAssa kun tein pancakeseja valmiista kaupan jauhosekoituksesta ohjeiden mukaan, niin kyllä se taikina sillonkin oli ihan järkyttävän paksua. Lisäilin itsekin vähän nestettä. Ehkä sen sitten kuuluukin olla sellaista.

    VastaaPoista
  4. Juha, tuon ohjeen step by step kuvissa se taikina vaan näytti paljon löysemmältä.

    VastaaPoista
  5. Alkaa kuolaneritys lisääntyä, kun katsoo näitä kuvia. Herkkullisen näköisiä!
    Sinulle löytyy blogisamme pieni tunnustus, juurikin näiden ihanien kuvien ja muutenkin kivan blogin vuoksi!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...