Tämän päiväiset "yllätysvieraat", jotka eivät siis tulleet kenellekään muulle kuin minulle yllätyksenä, innostivat muuttamaan joululahjaksi saadut pikkuleipäainekset paremmin syötävään muotoon. Ainekset oli ladottu ihanaan Iittalan Jars purkkiin, joita löytyy jo muutama ennestään vaan ei tätä kokoa. Kiitos Nina! Täytyy myöntää, että en ole mikään suuri pähkinöiden ystävä, mutta nämä pikkuleivät eivät jää purkkiin pitkäksi aikaa happanemaan. Koostumus on ihanan sitkeä ja pähkinät tuovat mukavaa makua.
Pähkinäpikkuleivät
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
1 1/4 dl tummaa ruokosokeria
1 1/2 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
1 1/4 dl kidesokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
2 munaa
100 g voita tai margariinia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kevyesti vatkatut munat ja pehmeä voi. Sekoita hyvin. Pyörittele taikinasta 3-4 cm:n palleroita ja painele ne hieman litteämmiksi. Paista 200 asteessa (kiertoilma 180 °C) uunissa 6-8 min ajan. Jäähdytä.
Huom! Pikkuleivät ovat paistamisen jälkeen hyvin pehmeitä, jotta ne jäävät jäähtyessään sitkeiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti