keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Possu-kaalipata

Kaalilaatikko on herkkua, mutta sen valmistaminen on suht aikaa vievää puuhaa kaikkine silppuamisineen ja paistamisineen. Tämä kaalipata on nopea valmistaa ja inkivääri antaa sille mukavan raikkaan maun.



Possu-kaalipata

400 g posuun paistijauhelihaa
n. 800 g kaalia (1/2 pienestä tai 1/4 isosta)
1 iso sipuli
2 - 3 porkkanaa
öljyä
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
n. 6 - 7 dl vettä (tai kasvislientä)
2 valkosipulinkynttä
n. 1 rkl raastettua inkivääriä
1 dl (ketjap manis) soijakastiketta
1 rkl tummaa siirappia
suolaa tarvittaessa

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, paloittele porkkanat ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha. Kuullota vihanneksia jonkun aikaa padassa pienessä tilkassa öljyä. Lisää jauheliha, vesi, ohrasuurimot ja mausteet. Anna hautua kannen alla n. 30 min ja sekoittele välillä, lisää vettä ja suolaa tarvittaessa.

3 kommenttia:

  1. Kaikki kaaliruuat on herkkuani :) varsinkin kaalikääryleet, nams!

    VastaaPoista
  2. Kaalikääryleet on kyllä herkkua :). Pitäisikin tehdä niitä oikein iso satsi kerralla ja laittaa pakastaa osa "pahanpäivän varalle".

    VastaaPoista
  3. Nam nam, kaali on kyllä herkkua! Sääli vaan, että mies ei pidä siitä ollenkaan, niin en viitsi montaa kertaa syksyssä tehdä kaalia :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...