maanantai 24. lokakuuta 2011

Paahdetut hunajamantelit

Syksyn illat ovat pimeitä ja ainakin itselleni tämä on otollista aikaa muuttua napostelevaksi sohvaperunaksi. Nämä paahdetut hunajamantelit ovat mitä mainiointa naposteltavaa, mutta neulomisen kanssa eivät kyllä valitettavasti sovi yhteen tahmeutensa vuoksi. Ruokalahjaksi nämä mantelit sopivat myös mainiosti. Mantelit kauniiseen lasipurkkiin tai sellofaanipussiin, koristelu kivalla nauhalla ja tuliainen on valmis.

Resepti on peräisin ystävältäni Mialta, jonka reseptiarkiston aarteita olen blogissani aiemminkin esitellyt. Ylemmässä kuvassa on kovin taiteellinen rajaus, johtuen siitä, että kulhon pohja paistoi pahasti ennen kuin kuvaaja ehti paikalle.



Paahdetut hunajamantelit
3 dl kuorimattomia manteleita
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl vettä
2 tl manteli- tai rypsiöljyä
0,5 dl ruokosokeria
0,5 tl suolaa

Paahda mantelit 225 asteisessa uunissa 10 min. Sekoita wokkipannussa tai paksupohjaisessa kattilassa hunaja, vesi ja öljy kiehumispisteeseen. Kun neste kiehuu lisää paahdetut mantelit. Sekoita ja anna kiehua, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt manteleihin. Nosta mantelit vatiin, jossa on puolet sokeri-suolaseoksesta, sekoita. Levitä mantelit leivinpaperin päälle jäähtymään. Ripottele päälle loput sokeri-suolaseoksesta päälle.


3 kommenttia:

  1. Makeat mantelit, kuulostaa hyvältä! Tein itse suolaisen mausteisia elokuussa Espanja-viikoilla. Nekin olivat hyviä.

    VastaaPoista
  2. Suolaiset kuulostaa hyvältä ja ehkä asteen terveellisemmältä kuin nämä sokerikuorrutetut. Täytyy käydä katsomassa resepti.

    VastaaPoista
  3. koitappa raastaa vähän tuoretta inkivääriä niiden suolaisten kanssa... njam!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...