keskiviikko 13. elokuuta 2014

Lehtikaalipasta

Tänä vuonna meidänkin pihassa kasvaa lehtikaalia. Aika iso osa sadosta on mennyt pihapupujen ja matojen ruuaksi, mutta yksi taimi on saanut kasvaa komeaksi puskaksi saakka ja siitä on riittänyt raaka-ainetta useampaankin ateriaan. Tämän pastan resepti on muokattu täältä löytyvästä pastasalaatin ohjeesta. Yksinkertaista ja hyvää!



Lehtikaalipasta (kahdelle)
 
n. 2 rkl pinjansiemeniä
n. 0,5 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
0,5-1 tl suolaa
n. 0,5 tl mustapippuria
pari reilua kourallista lehtikaalia
parmesaania
n. 250 g pastaa

Paahda pinjansiemeniä miedolla lämmöllä (älä polta, kuten minä tein) n. 8-10 min. Laita siemenet sivuun odottamaan.
 
Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Hienonna samalla valkosipulinkynnet ja paista ne miedolla lämmöllä oliiviöljyssä suuressa paistinpannussa. Kun valkosipuli on kullanruskeaa, lisää pannulle suola ja mustapippuri. Kaada seos kypsän, valutetun pastan päälle ja sekoita.
 
Leikkaa lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Paista kaalia samalla pannulla kuin valkosipulit n. 5 minuuttia tai kunnes se on hieman pehmennyt. Lisää kaali ja pinjansiemenet pastan joukkoon, sekoita ja tarjoile parmesaanin kanssa.
 
p.s. Suolan ja öljyn kanssa ei kannata kitsastella, muuten annos maistuu liian terveelliseltä.

5 kommenttia:

  1. Nätti pasta. :) Mietinkin tuossa lehtikaalille uusia käyttötapoja, tätähän pitää kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän paljon satoa tulee kyllä yhdestäkin kaalista :)

      Poista
  2. Lehtikaalista tulee muuten myös ihana carbonara. Se on yksi syksyisiä pastasuosikkejani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuleeko pastaan kaali pekonin lisäksi vai löytyykö resepti jostain :)

      Poista
  3. Lehtikaalipasta on ihanaa! Olen testaillut nyt vaikka minkälaisia reseptejä, kun kaalit on riehaaneet kasvamaan valtaviksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...