perjantai 1. helmikuuta 2013

Vietnamilainen kanasalaatti, Goi Ga

Tässä lupaamani vietnamilaisen kanasalaatin ohje. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Kastikkeeseen käytin samoja ainesosia, mutta eri suhteissa. Jotenkin tuo alkuperäisen ohjeen 2/3 cup kalakastiketta alkoi hirvittämään (tai sitten käyttämäni kalakastike ei ole tarpeeksi korkealaatuista). Niin ja inkivääri oli jäänyt kauppaan, pähkinät olivat selvinneet kaupasta kotiin, mutta eivät enää Jasulaan. Maistui kyllä näistä pienistä puutteista huolimatta.



Vienamilainen kanasalaatti, Goi Ga
 
salaatti:
1/4 kerää valkokaalia
1 kiinankaali
3 porkkanaa
2 salottisipulia
1-2 ruukkua korianteria
1 ruukku thai-basilikaa 
 
kastike:
0,5 dl kalakastiketta
n. 0,5 dl vettä
1 limen mehu
0,5 dl ruokosokeria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl hienonnettua inkivääriä
3 pientä chilipalkoa
 
marinoitu broileri:
500 g broilerin rintafilettä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hienonnettua inkivääriä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl ruokaöljyä
2 rkl sokeria


Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Anna broilerin marinoitua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Paista broilerit pannulla, varo paistamasta liian kypsäksi. Anna jäähtyä ja revi suikaleiksi.
 
Suikaloi valkokaali ohuiksi suikaleiksi. Poista kiinankaalin lehdistä paksuimmat valkoiset kohdat ja suikaloi loput lehdistä. Pilko porkkanat ohuiksi julienneiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi. Tee salottisipuleista ohuita renkaita ja hienonna yrtit. Sekoita ainekset keskenään.
 
Poista chileistä siemenet ja pilko ne. Sekoita chilit muiden ainesten kanssa. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa vettä, kalakastiketta, limen mehua tai sokeria. Kastikkeen täytyy olla voimakkaan makuista, sen maku laimenee salaatin joukkoon sekoitettaessa.
 
Sekoita revityt broilerisuikaleet, salaatti ja kastike keskenään juuri ennen tarjoilua.

11 kommenttia:

  1. Kukaan ei olisi huomannut pähkinöiden tai inkiväärin puutetta, jos et olisi kertonut. Ilman niitäkin salaatti oli mieletöntä! Toisaalta ne eivät myöskään mikään koskaan pahenna, päinvastoin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein viikonloppuna sellasen version, jossa ei ollut lainkaan kiinankaalia vaan ainoastaan valkokaalia. Broilerin jätin myös pois, mutta lisäsin pähkinät. Ei ollut yhtä hyvää kuin blogimiitissä.

      Poista
  2. Eihän tätä voi olla tekemättä, kun on niin monesta blogista lukenut ylistyslaulua kertosäe toisensa jälkeen tästä :)

    VastaaPoista
  3. Tämä oli ihan taivaallista. Olen miettinyt, toimisikohan tämän Jukan possun lisukkena, jos jättäisi broilerin pois. Vähän niinkuin kaksi kärpästä jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä ettei :). Toisaalta kuten jo Hannelen kommentin vastauksessa kerroin, noin monen ainesosan muutoksella en saanut haluttua lopputulosta.

      Poista
  4. Kompataan: täy-del-lis-tä! Kiitos reseptistä, laitetaan talteen ja tekoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä :). Mä muuten tiedän mitä teen hillon lisäks ens kesänä oman puun kirsikoista ;).

      Poista
  5. Kiva resepti, nyt kun kevät tekee tuloaan alkaa salaattihammasta kolottaa oikein urakalla. Tämä toimisi myös hyvin lounaana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää resepti pääsi kyllä kertaheitolla mun suosikkien joukkoon. Sopii kyllä hyvin lounaaksi ja ähkynkin tästä voi saada, jos ei ymmärrä lopettaa ajoissa syömistä ;).

      Poista
  6. Olit jättänyt myös kurkun pois...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...