maanantai 5. marraskuuta 2012

Hillokkeet haltuun

Jokin aika sitten sain erittäin mieluisan kutsun Berneriltä tulla tutustumaan Rajamäen tuotteisiin ja tekemään hillokkeita Helsinki Food Companyn tiloissa. Iltaa emännöivät Bernerin Daniela Berner-Ax ja Mona Berg sekä Helsinki Food Companyn Johanna Lindholm ja Teresa Välimäki. Kokkailuseuraksi oli saapunut Soul Kitchenin Anna, Kokki pottilan Hannele, Koemaistajan Anna sekä pariskunta Musla-blogin takaa.  Illan aluksi saimme maistella couscous-salaattia ja Sacla-antipastoja sekä Johannan ja Teresan tekemällä marjaliköörillä maustettua kuohuvaa. Uusi tuttavuus oli uunipaahdetut tomaatit, joiden maku oli voimakas, mutta samalla mukavan raikas.
 

 
Samalla saimme kuulla Rajamäen tehtaiden ja tuotteiden historiaa sekä tutustua tuotteiden uuteen visuaaliseen ilmeeseen (joka on muuten osittain niin uusi,  ettei se ollut tämän postauksen kirjoittamisen aikaan vielä päivittynyt Rajamäen sivuillekaan), joka miellytti omaa silmääni kovasti. Viinietikat jatkavat väkiviinaetikoista ja balsamikastikkeista tutuiksi tullutta linjaa. Näitä uusilla etiketeillä varustettuja pulloja pitäisi tulla piakoin kauppojen hyllyillekin.


Erilaisia hilloja olen tehnyt muutamaa sorttia tänäkin syksynä, mutta hillokkeet ovat jääneet yhteen hieman surkeaan kokeiluun. Innolla siis odotin päästä maistamaan ja keittämään jo hyviksi todistettuja hillokkeita. Hillokkeet, jotka teimme Johannan ja Teresan kehittelemien reseptien mukaan olivat: banaani-sitruuna, kurpitsa ja aprikoosi. Kaikki olivat hyviä, mutta omaksi suosikikseni nousi kivan erilainen banaani-sitruuna. Pareittain valmistimme yhden hillokkeen, josta riitti kotiin viemisiksi jokaiselle osallistujalle. Sokerina pohjalla oli korillinen purkkien koristeluun tarkoitettuja papereita, nauhoja, tarroja ja teippejä. Pääsin siis kokkailun lisäksi vielä vähän askartelemaankin.
 
 
Banaani-sitruunahilloke

400 g banaania (3 isoa banaania)
 200 g sitruunan hedelmälihaa (4-5 sitruunaa)
 1 vaniljatanko
 0,5 tl maustepippuria
 0,5 tl kardemummaa
 1 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa
 1 dl vettä
 ripaus suolaa
 3 dl hillosokeria

Kuutioi banaani ja sitruunoiden hedelmäliha. Halkaise vaniljatanko. Laita hedelmät ja vanilja kattilaan ja lisää muut aineet lukuun ottamatta hillosokeria. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen n. 20 minuuttia. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä vielä 10 minuuttia. Voit halutessasi soseuttaa hillokkeen tasaiseksi sauvasekoittimella. Lusikoi hilloke puhtaisiin purkkeihin, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Banaani-sitruunahilloketta kannattaa kokeilla vuohen- tai lampaanmaidosta valmistettujen, pehmeiden ja kypsien juustojen kanssa ja paahtoleivällä yhdessä voin ja maustamattoman tuorejuuston kanssa.
 
 
Aprikoosihilloke

200 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja kuutioina
0,5 dl vettä
0,5 dl Rajamäen Vadelma & Persikka Omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen välillä sekoitellen n. 20 minuuttia. Kaada hilloke puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Aprikoosihilloketta kannattaa kokeilla briejuuston kanssa ja croissantin tai skonssin kyytipoikana.
 
Kurpitsahilloke 

300 g kurpitsaa kuutioina
200 g appelsiinin hedelmälihaa (4 appelsiinia)
n. 0,5 dl appelsiinimehua (purista appelsiiniroippeista)
1 tl kanelia
0,5 dl Rajamäen Hunaja-Omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
2 dl hillosokeria

Laita kurpitsakuutiot kattilaan ja mittaa mukaan kaikki muut aineet lukuun ottamatta hillosokeria. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen n. 40 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä vielä 10 minuuttia. Lusikoi hilloke puhtaisiin purkkeihin, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Kurpitsahilloketta kannattaa kokeilla sinihomejuuston parina tai mausteisen kanapadan kanssa.
 
 
Illan keittiöosuuden huippumukavat emännät
 

8 kommenttia:

  1. Mun banaani-sitruuna vetelee jo viimeisiään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kans korkattiin purkki lauantaina, mutta vielä ei näy pohja. Mulla on kivoja kauhapyörityskuvia susta, yritän toimittaa ne jotenkin sulle lähipäivinä :)

      Poista
  2. Teillä on ollut ainakin mukava joukko koolla!

    Pullot ovat ottaneet aika ison edistysaskeleen. Ne nykyiset ovat niin kauheita, että ne on pakko piilottaa todella syvälle kaapissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa oli kyllä. Saman tyyppisiä kommentteja noista pulloista kuului myös illan aikana :).

      Poista
  3. ja mäkin melkein olin paikalla! Hitto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oispa kyllä ollut mukavaa, jos oisit ollut mukana.

      Poista
  4. Juuri tällaisia virikkeitä kaipasinkin joululahjavalvojaisia ajatellen. Tuli kuin tilauksesta! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Nyt vaan pieniä purkkeja metsästämään ja mielikuvitus käyttöön purkkien koristelussa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...