sunnuntai 12. elokuuta 2012

Loman herkkuhetkiä vol 1

Lomat alkaa olla lusittu ja paluu arkeen alkaa olla edessä, kun esikoinen aloittaa tiistaina eskarin. Tänä kesänä lomailimme taas perinteitä kunnioittaen pari viikkoa Ohtakarissa kera sukulaisten ja ystävien. Leirielämään kuuluu hyvin olennaisena osana syöminen, jota harrastimme kyllä ihan kiitettävästi. Koska oleskelumme ajoittui Ohtakarin kalajuhlien jälkeiseen aikaan, kalastajat möivät saalistaan aamuin illoin aina kun sitä olivat sattuneet saamaan. Siikaa syötiin siis aika monena päivänä, mutta mikäs sitä oli syödessä, kun tuoreus oli taattu. Lisukkeena syötiin lohtajalaisia perunoita, jotka eivät myöskään olleet kauan kaupan laareissa vanhenneet. Herkullista lähiruokaa!


Siikaa grillattuna
ja siikaa savustettuna.

Lettukestit olivat aiempien vuosien tapaan kovaa huutoa varsinkin nuorison keskuudessa ja niitä järjestettiin useamapanakin iltana. Pallogrilli ja briketit toimivat mainiosti yhteen valurautaisen lettupannun sekä kälyn mainion muurikkalettutaikinan  kanssa.


Muurikkalettutaikina

5 dl ohra- tai vehnäjauhoja
1-2 tl suolaa
1 l kivennäisvettä tai vettä
4 munaa

Sekoita jauhot, suola ja neste, anna turvota 15-30 min. Vatkaa munat joukkoon.

Letut syötiin viimeistä murua myöten


Mies toteutti jo viime kesästä saakka kyteneen fantasiansa valmistaa boston-kakku pallogrillissä. Taikinanteon ja varsinaisen leipomisen mies ulkoisti kuopuksen kummitädille ja siihen saakka kaikki menikin mallikkaasti. Paistamisessa tulikin vähän ongelmia, koska tavispallogrillissä lämpötila ei pysynyt tarpeeksi korkealla brikettien lisäyksestä huolimattakaan. Lopputulos oli hieman surullisen näköinen, mutta sisus ihan syötävä, joskin rakennetta ei enää pullaksi tunnistanut. Jatkoa boston-kokeilulle on kuulemma luvassa astetta paremmalla grillillä kotioloissa. Siellä tosin suurempi haaste taitaa olla se taikinanteko, heh.
Tästä se ajatus lähti viime kesänä.

Toim. huom. espressoa ei nautittu tuona päivänä rannalla, mutta kahvipannujen kahvat säilyttivät alkuperäisen muotonsa.

3 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...