sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Herkkutatti-makkarapasta

Pari viikkoa sitten meille kotiutui kaksi julmetun isoa purkkia, á 250 g, kuivattuja herkkutatteja. Jamien Alastoman kokin paluu kirjasta löytyi sopiva ohje näille herkuille (tai siis murto-osalle niitä): pappadelleja, mausteista makkaraa ja metsäsieniä. Mausteisia raakamakkaroita sai oikein metsästää, kun kaupan hylyissä oli kovin tyhjää, mutta toisella yrittämällä löysin paketin Saarioisten yrtti-bratwursteja. Makkarasieniseos ei ollut mitenkään erityisen hehkeän näköistä pannulla, mutta maku oli aivan loistava. Pastan keitinveden sijaan lorautin seokseen sherryä, enkä usko, että se oli lainkaan huono valinta.



Pastaa, mausteista makkaraa ja metsäsieniä

1 sipuli (kuori ja hienonna)
1 valkosipulinkynsi (kuori ja hienonna)
250 g mausteisia raakamakkaroita
(pursota massa kuoresta)
oliiviöljyä
2 kunnon kourallista timjamia (riivi lehdet varsista)
1-2 pientä kuivattua chiliä murennetuina
400 g erilaisia sieniä puhdistettuna ja hienonnettuna
(tai vastaava määrä kuivattuja ja liotettuja sieniä)
pappardelleja tai muuta pastaa
suolaa
pippuria
3 reilua nokaretta voita
sherryä
1 kourallinen persiljasilppua
1 kourallinen raastettua parmesaania

Kuullota sipuli-valkosipulisilppua ja makkaramassaa öljyssä, kunnes seos ruskistuu hiukan. Lisää timjami, chilit ja sienet. Jatka paistamista, kunnes sienistä irtoava kosteus on haihtunut. Keitä pasta suolassa maustetussa vedessä. Valuta. Säästä hieman keitinvettä (tai heitä vesi menemään ja korvaa se sherryllä). Ota makkara-sienipannu levyltä. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Löysennä sitä lisäämällä joukkoon voinokareita sekä tilkka pastan keitinvettä. Kippaa sitten valutetut pastat kastikkeen joukkoon. Sekoita nostellen. Ripota loppusilaukseksi päälle runsaasti persiljaa ja parmesaaniraastetta.

Äiti, ota munkin annoksesta kuva!

2 kommenttia:

  1. Minäkin tein eilen makkarapastaa samalla metodilla Tosin siskonmakkarapastaa ja en tajunnut laittaa tatteja matkaan. Joten ensi kerralla sitten niitä myös, ehdottomasti!

    Meillä sekaan tuli paprikaa, tomaattia ja chiliä, herkkua niinkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti, siskonmakkarat on niin hyviä paistettunakin. Tässä kombossa tatit, sherry ja voi antoivat mukavan pähkinäisen maun.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...