sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Viikonlopun kokeiluja

Tämän viikonlopun makunautintoihin minulla ei ole osaa eikä arpaa. Mies valitsi reseptit, kävi kaupassa ja valmisti ruuat. Sen verran pääsin osallistumaan, että laitoin lohen pakettiin ja kuorin porkkanat.

Perjantaina oli tarjolla tästä Jamie Oliverin videosta hieman mukailtu versio uunissa paistetusta lohesta. Fileiden väliin tuli suolaa, pippuria, raastettua sitruunan kuorta, kalamataoliiveja sekä tuoretta korianteria, oreganoa ja persiljaa. Palat köytettiin toisiinsa kiinni narulla ja laitettiin uuniin 200 asteeseen. Meidän lohifileet oli liian paksuja tähän tarkoitukseen ja jäivät hieman raaoiksi keskeltä. Kypsien reunapalojen poiston jälkeen koko komeus passitettiin takaisin uuniin hetkeksi. Maussa ei ollut mitään valittamista, joten seuraavan kerran kaupasta mukaan vain ohuemmat fileet. Lisukkeena oli uunissa paistettuja perunoita ja porkkanoita, mausteena timjamia ja valkosipulia.





Lauantaina vuorossa oli parsapastaa. Yllättävää kyllä paikallisesta S-marketistammekin löytyi tähän aikaan vuodesta parsaa, perulaista tosin. Tämäkin ruoka tehtiin Jamien reseptin mukaan muutamin muutoksin (tuoreita härkäpapuja ja miniartisokkia kun ei marketista löytynyt, kummallista).



Jamien parsa-artisokkapasta Jaakon tapaan

4 rkl oliiviöljyä
3 sipulia
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
n. 150 g marinoituja artisokan sydämiä
pieni prk säilöttyjä vihreitä papuja
nippu vihreää parsaa
500 g spagettia
kourallinen tuoretta minttua hienonnettuna
2 sitruunaa
päälle raastettua parmesaania

Kuullota sipuleita öljyssä noin viiden minuutin ajan. Lisää artisokan sydämet ja parsa. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 15 min. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja lisää sipuli-parsa-seokseen. Lisää minttu, sitruunankuoriraaste ja mehu ja sekoita hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile parmesaaniraasteen kanssa.


Sunnuntai menikin sitten vähän helpomman kaavan mukaan. Lounaaksi leipää ja Frööbelin palikoiden konsertin (joka oli suunnaton pettymys) jälkeen mäkkärin kautta jälkkärille lasten sedän luokse.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...