sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Aloitus

Aina se on yhtä hankalaa, nimittäin aloittaminen, ainakin minulle. Pitkään olen suunnitellut blogin perustamista, mutta aina se on jäänyt muiden puuhien jalkoihin. Tänä viikonloppuna kuitenkin Ninan avustuksella ja kannustuksella sain pään auki. Tulevaisuudessa on tarkoitus esitellä kaikenlaisia puuhastelujeni tuloksia: ruokaa, neulomuksia, koruja ja ehkäpä ensi kesänä myös jotain puutarhaan liittyvää.

Alkajaisiksi esittelenkin tämän viikonlopun murkinat. Reseptien lähteenä toimi Jamie Oliverin "Jamie's America", jonka sain Ninalta muutama viikko sitten uuden keittiön tuparilahjaksi.

Lauantain alkupaloina oli "Mad Dog Salad". Salaatin pääraaka-aineina olivat cheddarilla kuorrutetut nachot, grillatut avokadot, neljän salaatin lajitelma sekä paahdetut kurpitsan siemenet. Nämä ainekset eivät ehkä ihan ensimmäisenä tulisi mieleen salaatin tekoa aloitellessa, mutta yhdistelmä toimi ihan kympin arvoisesti.



Pääruuaksi nautittiin "Cajun Alligator With Sweet Potato and Salsa". Alligaattori oli kyllä muuttunut broileriksi ennen lautaselle joutumista, mutta maistui silti varsin hyvälle. Marinaadissa oli cayenne-pippuria, paprikaa, mustapippuria, oreganoa, timjamia, laakerinlehtiä, valkosipulia ja kokojyväsinappia.




Salsaan tarvitut vihreät tomaatit löytyivät kuitenkin omalta takapihalta. Lämpimästä kesästä huolimatta tomaattisato ei ehtinyt kypsyä ennen syksyn tuloa, mutta nytpä raakileillekin löytyi käyttöä. Kikherneet eivät kuuluneet salsan alkuperäiseen reseptiin. Olin kuitenkin jotain saanut päähäni aiemmin tällä viikolla, että niitä tarvitaan tässä ruokalajissa ja sen takia liottanut ja keittänyt herneet, niin eihän niitä nyt voinut jättää käyttämättä. Eivät ne nyt varsinaisesti salsaa pilanneet, mutta seuraavalla kerralla eivät kyllä pääse mukaan. Bataatit muhivat uunissa ihanan pehmeiksi ja kirpakan makuinen salsa toi makeuteen sopivaa terää.


Tänään sunnuntaina olikin sitten vuorossa kunnon burgerit. Pihvien ja majoneesin ohje Jamielta ja sämpylöiden täältä. Ei mitään pikaruokaa vaan tunti jos toinenkin vierähti noita väsätessä, mutta olipahan lopputulos kaiken sen vaivannäön arvoista. Slurps!




Muhkut sämpylät odottavat ottajiaan
  



Mukana myös jotain terveellistä
  






4 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Onnea uudelle blogille!

    VastaaPoista
  2. Onnea blogille täältäkin ja ruoka-annokset olivat herkullisen näköisiä, varmasti myös maistuvia :-)

    -Anne-

    VastaaPoista
  3. Olen tiennyt sen aina, että Sinussa asuu pieni kirjailija. t. Iskä

    VastaaPoista
  4. Annokset näyttävät yhtä herkullisilta kuin maistuivatkin. Kiitos vielä kerran mukavasta viikonlopusta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...