tiistai 19. elokuuta 2014

Iisi piisi Mile High Key Lime Pie

Minun on jo kauan tehnyt mieli tehdä (ja ehkä vähän syödäkin) Key Lime piirakkaa. Kerran olen maistanut kyseistä herkkua autenttisissa olosuhteissa Key Westissä. Jonkinlaisen vaikutuksen piirakka taisi tehdä, sillä samalta reissulta mukaan tarttui Key Lime Cookin' kirja ja taisinpa pullon tai kaksi "aitoa" limemehuakin tuoda mukanani kotiin. No, kirjanen on saanut levätä ihan rauhassa kaapissa yli kymmenen vuotta, mutta tulihan sille vihdoin ja viimein käyttöä. Työkaverit pääsivät koekaniineiksi ja lopputulos oli ihan onnistunut, koska piirakka saatiin syötyä viiden hengen voimin yhden päivän aikana.

Alkuperäisessä ohjeessa pohjaan tuli graham-keksejä ja sokeria. Käytin niiden sijaan kokojyvä Digestive-keksejä sekä sokeria, mutta tässä tapauksessa mielestäni sokerin voi kyllä hyvin jättää pois, koska täytteessä on jo ihan tarpeeksi makeutta.



Mile High Key Lime Pie

pohja:
3 dl graham- tai digestive-keksimuruja
0,6 dl (n. 50 g) sulatettua voita
(0,6 dl sokeria)
 
täyte:
1 tlk kondensoitua maitoa
4 kananmunan keltuaista
1,2 dl limen mehua
 
koristeluun:
kermavaahtoa
limen kuorisuikaleita

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Sekoita keksimurut ja voisula (sekä sokeri) keskenään. Painele seos n. 23 cm vuoan pohjalle sekä hieman reunoille. Kuvan vuoka on 25 cm ja pohja jäi hieman liian ohueksi. Paista 6-8 min. Anna pohjan jäähtyä muutama minuutti.
 
Sekoita sähkövatkaimella ensin keltuaiset ja kondensoitu maito. Lisää hitaasti limen mehu ja sekoita kunnes seos on suhteellisen paksua. Kaada seos pohjan päälle ja paista vielä 8-10 min. Anna piirakan jäähtyä kunnolla jääkaapissa, koristele kermavaahdolla ja limen kuorella.

2 kommenttia:

  1. Nätin näköinen piirakka! Hmm, ohje toimisi varmasti sitruunoillakin, niitä olisi muutama saatava käytettyä pikapuoliin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut sitruunalla, mutta miksipä ei toimisi :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...