sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Possupallerot tomaattikylvyssä

Nyt kun joulukinkku alkaa olla enää kaukainen muisto, voi taas palata possuruokien pariin. Toki nämä pullat voi tehdä naudan tai lampaan jauhelihasta, mutta possupullien pehmeä koostumus sopii mielestäni hyvin pastan kanssa. Oman pehmeytensä pulliin tuo myös se, että käyttää kaupan korppujauhojen sijaan hiukan kuivahtaneesta leivästä jauhettuja muruja. Kastike on kauan sitten hesarista, muistaakseni mezeihin liittyneestä jutuista, bongattu. Pastana alla olevassa annoksessa on Myllyn Parhaan pestopastaa, joka ei kyllä ole millään tapaa kuvauksellista. En tiedä onnistuinko keittämään pastan yli, mutta putkilot olivat kovin hajoavaista sorttia. Maussa taas ei ollut mitään valittamista ja maistui hyvin myös lapsille.
 
 
 Possunlihapullat tomaattikastikkeessa
 
400 g porsaan jauhelihaa
2 viipaletta vähän kuivahtanutta vaaleaa leipää
1 kananmuna
1 pieni sipuli
1 tl jeeraa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sinappijauhetta
1/2 tl mustapippuria
suolaa
 
kastike:
3 rlk oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 rkl ketsuppia
1 rkl hienonnettua persiljaa
 
Valmista ensi lihapullat. Hienonna leipäviipaleet leikkurissa tai sauvasekoittajalla (vähän sotkuista, mutta onnistuu). Sekoita rikottuun kanaanmunaan leivänmurut ja mausteet. Lisää seokseen jauheliha ja hienoksi hienonnettu sipuli. Halutessasi voit kuullottaa sipulisilpun. Pyörittele taikinasta pieniä pullia ja ruskista ne muutamassa erässä voi-öljyseoksessa pannussa. Pullien kypsyydestä ei tarvitse olla huolissaan, ne kypsyvät vielä kastikkeessa hautuessaan.
 
Kastike: hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota sipulit paksupohjaisessa kattilassa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta hiljaisella lämmöllä 15 min. Soseuta sauvasekoittajalla, jos haluat kastikkeesta tasaista. Lisää kastikkeeseen lihapullat ja anna hautua kannen alla sillä aikaa, kun keität pastan. Sekoita keitetty pasta kastikkeeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...